Головна » 2016 » Листопад » 14 » 7 причин, чому потрібно читати книжки
18:58
7 причин, чому потрібно читати книжки

Якщо вам хочеться завжди почуватись добре, підвищити рівень інтелекту, покращити пам’ять та розвинути гнучкість мислення, знайдіть час для читання — саме воно сприяє цьому. А якщо не знаєте, яку книгу обрати, читайте далі, адже ми рекомендуємо лише найкраще!

Читання — це не тільки прекрасний спосіб проведення дозвілля, а й відмінний інструмент для підтримки фізичного і психічного здоров’я.

Тому сьогодні пропонуємо ознайомитись із його перевагами.

1. Читання підвищує рівень емпатії
Згідно із деякими дослідженнями, художня література допомагає людям розвивати почуття співпереживання. Більшість розповідей, телевізійних шоу і навіть деякі відеоігри підвищують рівень співчуття до інших людей, робить їх більш чуйними.

2. Розвиває гнучкість мислення
Твір, який змушує читача думати глибше, може підвищити гнучкість мислення. Віршовані тексти містять величезну кількість метафор і алегорій. Це змушує читачів бути більш уважними до деталей і сенсів, які автор вкладає в певні слова.

Люди, які читають поетичні тексти, звикають переосмислювати слова, звертати увагу на дрібниці. Читаючи поезію, ми можемо навчитися краще висловлювати свої думки, аналізувати людську поведінку, адаптуватися під обставини та більш осмислено шукати вирішення проблем.

3. Підвищує рівень креативності
Процес читання часто пов’язують з підвищенням рівня креативності. Вважається, що люди, які читають художню літературу регулярно, менш консервативні і не відчувають себе ніяково через двозначність. Вони більш творчі і вільні.

Неоднозначна природа белетристики спонукає людей приймати нетипові рішення і дивитися на ситуацію під іншим кутом. У цьому і криється ключ до креативності.

Коли ми розглядаємо різні варіанти розвитку однієї і тієї ж ситуації, нам легше побачити нові можливості.

4. Поліпшує роботу мозку
Під час одного із досліджень вчені просканували мозок учасників експерименту до, під час та через 5 днів після прочитання роману, і помітили певні неврологічні зміни.

Незалежно від того, яку літературу ми читаємо, доведено, що після прочитання книги у людини протягом декількох днів підвищується рівень інтелекту.

5. Читання допомагає боротись із упередженнями
Вивчаючи світ інших людей, ми здатні позбутись деяких упереджень.

Наприклад, було проведено дослідження, після якого з'ясувалося, що діти, які виросли на історіях про чарівника Гаррі Поттера, більш лояльно ставляться до іммігрантів, біженців та гомосексуалістів. Протягом всієї розповіді Гаррі Поттер і його друзі вчать читачів терпимості та толерантності.

6. Сприяє профілактиці старечої деменції
Читання стимулює роботу мозку, допомагаючи йому залишатися в гарній формі аж до похилого віку. Якщо читати досить регулярно протягом усього життя, то є ймовірність знизити ризик втрати пам’яті і частково запобігти зниженню концентрації уваги.

Згідно з дослідженнями, люди, які в похилому віці приділяли час читанню, були на 32% менше схильні до зниження розумових здібностей.

7. Збільшує тривалість життя
Читання книг продовжує життя. Згідно з останніми дослідженнями, тривалість життя людей, які захоплюються читанням, в середньому на два-три роки більша, ніж у тих, хто нічого не читає. Тому, щоб прожити довше, потрібно виділяти на читання приблизно 30 хв в день.

Отож, якщо вам хочеться мати хорошу пам’ять не лише зараз, але і в далекому майбутньому, розвинути уяву та прожити довге життя, просто почніть читати. А якщо не знаєте, з чого почати, рекомендуємо вам ознайомитись із найкращими світовими бестселерами, які перекладені українською мовою, та найкращими книгами цього року від українських авторів.

Переглядів: 474 | Додав: vikanakon | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar