Головна » 2016 » Серпень » 15 » Чим корисний зелений чай
23:14
Чим корисний зелений чай

Користь зеленого чаю

Більшість людей дізнались про зелений чай з легенд. Як відомо він є дуже корисним. Протягом тисячі років люди досліджують і спостерігають вплив зеленого чаю на здоров'я людини.

Згідно з легендою першим хто спробував китайського зеленого чаю був імператор Шен Нунг в 2737 р. до н.е. кажуть, що в кип'ячену воду, яку можна було пити,  впало декілька листків з куща, який ріс неподалік . Вода змінила колір і імператор вирішив спробувати. Напій так йому сподобався, що він  покликав своїх людей спробувати цей надзвичайний напій.

Слава зеленого чаю не залишилась в одному місці. Кажуть, що в 800 р.до н.е. китайські монахи, які вивчали буддизм, повезли чай до Японії.

Те, які властивості має зелений чай  - не має жоден інший.

Зелений і чорний чай робляться з одного і того ж листя, але проходять різний шлях обробки.

Вся справа в технології виробництва. Чайне листя, призначені для зеленого чаю, проходять лише термообробку, сушіння і скручування. У результаті ми отримуємо терпкий напій, що бадьорить приємного світло-зеленого кольору.

Чайне листя, призначені для виробництва чорного чаю, проходять більш довгий і складний шлях. Чайні листя в’януть, потім скручують і ферментують. У процесі ферментизації чайне листя майже повністю окислюються, і в результаті ми отримуємо звичний напій насиченого коричневого, вірніше навіть мідно-червоного, кольору.

Китайський зелений чай для здоров’я

Хоч нам вже відомі деякі переваги зеленого чаю для здоров’я, вчені змогли пред’явити декілька конкретних доказів про користь цього напою. Останні дослідження показали, що антиоксиданти, які містяться в зеленому чаю, можуть знизити рівень холестирина в організмі людини, можуть покращити роботу кровоносних судин,  а також знизити рівень ліпідів в крові.

Також було виявлено, що цей смачний і корисний чай може проявляти протизапальну дію, а також забезпечити захист проти сердечно – судинних захворювань.

Китайський зелений чай для схуднення

По словах дослідників з Університету Женеви , в зелений чай володіє термогенними властивостями, які допомагають боротися з зайвою вагою.

В своєму дослідженні вони вивчали втрату ваги при дотриманні  китайської дієти, зберігаючи взаємодію в зеленому чаю кофеїну і  з'єднання під назвою епігаллокатехин галлат (EGCG).Коли ці дві речовини в чаю взаємодіють , термогенез тіла збільшується на 4%.

Був проведений ще один дослід  при дослідженні втрати ваги, за умови використання китайської дієти. Результати дослідження показали, що все таки зелений чай допомагає скинути зайву вагу. Навіть , коли ми просто насолоджуємось чашкою гарячого чаю, ми втрачаємо 70 калорій в день.

Наконечна Вікторія

Переглядів: 451 | Додав: vikanakon | Теги: зелений чай | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar