Головна » 2016 » Листопад » 2 » Дослідники з'ясували, що люди із складним характером розумніші
16:51
Дослідники з'ясували, що люди із складним характером розумніші

Вчені університету Нового Південного Уельсу в Сіднеї провели дослідження, яке показало, що найчастіше негативне мислення допомагає людям міркувати більш тверезо через меншу довірливість і більшу обачність.
Джо Форгас, провідний автор дослідження, заявив, що люди із складним характером і поганим настроєм мають кращі аналітичні здібності для прийняття рішень. У ході експерименту вчені продемонстрували групі добровольців різні за настроєм фільми, а потім обговорили позитивні та негативні події у їхньому житті. Все це було зроблено з метою змінити настрій випробовуваних на хороший чи поганий.
Потім їм зачитували різні правдиві і вигадані міські події з розповідями очевидців, просили проаналізувати історію і вгадати, чи є вона правдою або фікцією. Результати показали, що люди з негативним душевним станом робили значно менше помилок і в цілому міркували більш логічно.
Дослідники прийшли до висновку, що якщо позитивний настрій сприяє творчості, то негативний образ мислення робить людину більш уважною, обережною і схильною до більш тверезих міркувань.
Цей експеримент не є доказом, що поганий характер - це добре. Просто він показує, що люди зі складним характером або негативним мисленням також мають свої переваги, як і люди з позитивним станом думок.

Переглядів: 411 | Додав: vikanakon | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar