Головна » 2016 » Вересень » 6 » Експеримент
15:26
Експеримент

Російський експеримент зі сном

Російські дослідники в кінці 1940х тримали 5 осіб без сну протягом 15 днів, використовуючи експериментальний газ-стимулятор. Цих людей містили в замкненій камері, щоб стежити за балансом кисню в камері, так як газ у великих дозах був токсичний. У той час ще не було відеокамер для спостереження, так що все, що могли собі дозволити експериментатори - мікрофони всередині приміщення з випробуваними і отвори в стінах, закриті товстим п'ятидюймовий склом. У камері були книги, ліжка для сну без постільних речей, водопровідна вода, туалет і досить сухий їжі щоб жити протягом місяця. Випробовувані були політичними в'язнями під час другої світової війни.

У перші 5 днів все було нормально, випробовувані чи скаржилися, так як їм пообіцяли (збрехавши), що випустять на свободу після закінчення терміну експерименту, якщо вони не заснуть протягом місяця. Всі їхні переговори і дії були під наглядом. Було відзначено, що з часом в їх розмовах стали все більше і більше переважати похмурі теми, пов'язані з неприємними спогадами.

Через 5 днів вони стали скаржитися на події, що привели їх до поточного стану і почали демонструвати сильну параною. Переставши спілкуватися один з одним, вони стали пошепки доповідати на своїх співкамерників в мікрофони. Досить дивно, що вони вирішили, ніби зможуть завоювати довіру експериментаторів, видаючи своїх друзів. Перший час вчені думали, що це було дією самого газу ...

На десятий день один з них почав кричати. Він бігав по всій камері час від часу вигукуючи протягом 3 годин і намагався кричати і далі, але, мабуть, пошкодив голосові зв'язки. Найдивовижніше те, що інші на це ніяк не реагували. Вони продовжували шепотіти в мікрофони до тих пір, поки другий з них не пішов за прикладом першого і не став кричати. Решта вирвали листи їх книг і, намочивши їх слиною, заліпили вікна в камері. На час крики і шепіт в мікрофони припинилися.

Протягом наступних трьох днів жодного звуку не почулося з камер. Дослідники не припиняли спостереження за рівнем споживання кисню, а він був високий, ніби все п'ятеро займалися фізкультурою. На ранок 14 дня дослідники зважилися на крок, який вони не збиралися робити, щоб домогтися реакції з боку випробовуваних, - вони звернулися до них за допомогою динаміків, встановлених в камері, тому що побоювалися, що ті або померли, або перебувають в комі.

Дослідники повідомили: "Ми відкриваємо камеру, щоб перевірити мікрофони. Відійдіть від дверей і ляжте на підлогу, або будете застрелені. Співпраця призведе до звільнення одного з вас."

На їхнє здивування єдиною відповіддю була фраза: "Ми більше не потребуємо свободи".

Було скликано нараду серед вчених і військових, які фінансували дослідження. Оскільки жодної відповіді з боку випробовуваних не було, було вирішено відкрити камеру на 15 день.

З камери вивели весь газ-стимулятор і наповнили свіжим повітрям. Відразу ж після цього 3 голоси з камери стали благати про повернення газу так, як ніби від цього залежала їх життя. Камера була відкрита і туди були послані солдати, щоб вивести випробовуваних. Ті стали кричати голосніше ніж раніше, а незабаром до криків приєдналися і солдати, які побачили те, що творилося всередині. Четверо з п'ятьох жертв експерименту були живі, але чи їх стан можна було назвати життям.

Запаси їжі з 5 дня були незаймані. Шматками м'яса з грудей і ніг тіла п'ятого були заткнуті дренажні отвори в камері, так що камера була затоплена на 4 дюйма, і було складно сказати, скільки з них займає кров. У всіх чотирьох "вижили" також бракувало значної кількості м'язів і шкіри, відірваних з їхніх тіл. Судячи з пошкоджень і оголеним кісток на пальцях рук можна було сказати, що вони зробили це руками, а не зубами, як передбачалося спочатку. Подальші дослідження вказали на те, що більшість, якщо не всі, пошкодили себе самі.

Внутрішні органи нижче грудної клітини у всіх чотирьох були вирвані. У той час, як серце, легені і діафрагма залишалися на місці, шкіра і велика частина м'язів на ребрах були відірвані, так що було видно легкі. Все вийняті органи і судини були цілі і просто лежали на підлозі навколо тел все ще живих випробовуваних. Травний тракт їх ще працював, переварюючи їжу. Стало зрозуміло, що весь цей час вони харчувалися собою.

Велика частина солдатів були російськими спецназівцями, але, тим не менш, багато хто відмовився повертатися в камеру, щоб винести випробовуваних, в той час як останні продовжували кричати і просити повернення газу, щоб не заснути ...

На загальний подив випробовувані надали шалений опір, коли їх спробували винести з камери. Один із солдатів загинув через те, що йому перегризли горло, інший отримав смертельне поранення, так як йому відкусили яйця і серйозно пошкодили артерію на нозі. Решта п'ятеро солдатів наклали на себе руки через кілька тижнів.

У бійці один з чотирьох досліджуваних пошкодив селезінку і майже відразу помер від втрати крові. Медики намагалися ввести йому заспокійливе, але виявилося, що це неможливо. Йому ввели десятикратну дозу морфіну, але він все ще бився як загнаний звір, зламавши ребра і руку одному з лікарів. Його серце билося протягом 2 хвилин після того, як він став настільки знекровлений, що в його судинах було більше повітря, ніж крові. Навіть після зупинки серця він все ще кричав протягом 3 хвилин, намагаючись вдарити всіх, хто підходив і просто повторюючи "ЩЕ", знову і знову, все слабкішими і слабкішими, поки нарешті не замовк.

Решта троє були міцно пов'язані і переміщені під медичний нагляд, в той час як двоє з них, що не пошкодили ще голосові зв'язки, продовжували вимагати газ, щоб не заснути ...

Отримав найбільші пошкодження був відправлений в єдину операційну в комплексі. У процесі підготовки до повернення його органів на місце з'ясувалося, що він теж не реагує на заспокійливе. Він люто намагався позбутися ременів, які пов'язували його і майже розірвав ті, що утримували його зап'ястя, незважаючи на солдата вагою в 200 фунтів, який його тримав. Проте треба було лише трохи більше анестетика, ніж зазвичай, щоб відключити його. Як тільки очі випробуваного закрилися, його серце зупинилося. У висновку про розтин було сказано, що рівень кисню в його крові був в три рази вище, ніж звичайно. Ті м'язи, що все ще були на його кістках, отримали сильні пошкодження, а 9 кісток в процесі бійки були зламані, здебільшого зусиллям м'язів.

Другий вижив був той, що першим почав кричати. Його голосові зв'язки були пошкоджені, так що він міг лише мотати головою, відмовляючись від анестетика. Коли хтось запропонував оперувати його без анестезії, він кивнув головою, і ніяк не реагував за всі 6 годин операції по поверненню органів і відновленню залишків шкіри. Хірург кілька разів повторював, що медично неможливо бути живим в такому стані. Одна з медсестер в жаху заявляла, що пацієнт посміхався, коли їх очі зустрічалися.

По закінченню операції пацієнт почав голосно хрипіти і вириватися, дивлячись на лікаря і намагаючись щось сказати. Припустивши, що він хоче повідомити щось вкрай важливе, йому дали ручку і папір. Повідомлення було простим: "Продовжуйте різати".

Решта двоє випробовуваних пройшли ту ж операцію з повернення органів, теж без анестезії. Їм довелося ввести паралізує, так як вони постійно сміялися. Однак воно несподівано швидко вивелося з їх організмів, і незабаром вони знову стали намагатися звільнитися. Як тільки здатність говорити повернулася, вони почали просити повернення стимулюючого газу. Дослідники запитали їх, чому вони пошкодили себе, навіщо позбавили себе органів і чому їм потрібен газ.

Відповідь була дана один - "Ми не повинні засипати."

Всі троє були пов'язані ще міцніше і поміщені назад в камеру на час прийняття рішення, що з ними робитимуть далі. Дослідники, боячись гніву з боку фінансистів з армії, пропонували влаштувати їм евтаназію, проте командир, колишній КГБшниками, побачив потенціал цих трьох і вирішив подивитися, що буде, якщо повернути їм газ. Дослідники висловили сильний протест, але були проігноровані.

Під час приготувань до чергового ув'язнення в камері, випробовувані були підключені до ЕЕГ (електроенцефалограма), а їх кайдани були ослаблені, тому що передбачалося, що вони будуть пов'язані надовго. На загальний подив, як тільки пройшов слух, що газ повернуть, опір припинився. Стало ясно, що вони з усіх сил намагалися не заснути. Один з тих, хто міг говорити, просто видавав гучні звуки, німий терся ногами про ремені щоб сфокусувати свою увагу на чомусь. Третій тримав голову піднятою над подушкою і швидко кліпав. Так як він був першим підключеним до ЕЕГ, саме за ним спостерігали дослідники і виявили, що здебільшого його енцефалограма була нормальна, але з проміжками порожнечі, ніби його мозок періодично відчував смерть. Оскільки всі вчені спостерігали за папером, що виходить з ЕЕГ, тільки одна з медсестер помітила, що в той же самий момент, як він закрив очі і торкнувся подушки, його ЕЕГ переключилася в режим глибокого сну, після смерті. У той же момент його серце зупинилося.

Єдиний здатний говорити випробуваний став кричати, просячи повернути газ негайно. Його ЕЕГ показувала ті ж самі порожні проміжки. Командир наказав негайно замкнути в камері з газом двох досліджуваних і трьох дослідників. Один з останніх почувши наказ, вихопив пістолет і застрелив спочатку командира, а потім німого випробуваного.

Він направив дуло на що залишився, все ще пов'язаного, але здатного говорити, в той час як інші члени комісії вибігли з кімнати. "Я не піду туди з цими істотами! Тільки не з тобою!", Кричав учений. "ТАК ЩО ТИ ТАКЕ? Я повинен дізнатися про це!"

Випробуваний посміхнувся.

"Невже ти так швидко забув? Ми - це ви. Ми - безумство, що таїться всередині вас, яке прагне звільнитися в будь-який момент у всій своїй тваринній глибині. Ми - те, від чого ви ховаєтеся щоночі. Це нас ви намагаєтеся приспати і паралізувати, ховаючись в притулках, куди ми не можемо проникнути ".

Дослідник, трохи повагавшись, вистрілив в серце залишився випробуваному.

ЕЕГ пропала, в той же час, як останній слабо прохрипів: "Так .. близько ... до свободи ..."
Автор невідомий


Джерело: http://kripipasta.com/story/622-russkij-eksperiment-so-snom.html

Переглядів: 452 | Додав: vikanakon | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar