Головна » 2016 » Листопад » 14 » Як підвищити впевненість в собі: 10 порад
19:01
Як підвищити впевненість в собі: 10 порад

Ніхто не народжується з безмежною впевненістю в собі. Однак постійна праця над собою може сприяти її підвищенню.
Через те, що життя наповнене різними випробуваннями, бути впевненим в собі стало необхідністю.

Причин, через які людина може недооцінювати себе, існує безліч. Наприклад, зауваження від близьких людей, навіть якщо вони були зроблені з добрими намірами, негативний відгук клієнта, запит на повернення грошей від нього чи відмова інвестора.

Окрім цього, ми маємо справу з внутрішнім критиком, який постійно викликає відчуття невпевненості в собі. Зважаючи на таку велику кількість чинників, які мають здатність впливати на нас, потрібно навчитись працювати над собою та підвищувати свою самооцінку.

Ось 10 порад, як це можна зробити.

1. Уявляйте себе тим, ким ви хочете бути

Все, що людський розум здатний зрозуміти і в що здатний повірити, можна досягнути

Наполеон Хілл
Візуалізація — це спосіб уявити себе таким, яким би ви пишались. Коли ми боремось із низькою впевненістю в собі, то часто неправильно сприймаємо себе.

Окрім цього, він допомагає досягати цілей.

2. Самостверджуйтесь

Ми схильні вести себе відповідно до власної самооцінки. Щоб змінити це, потрібно змінити погляд на самого себе.

Афірмація — це позитивні та надихаючі твердження, які ми говоримо собі. Зазвичай вони більш ефективні, якщо промовляти їх вголос, щоб ви самі це чули. А все тому, що ми схильні вірити в те, що самі повторюємо собі.

Для того, щоб ваш мозок швидко почав сприймати позитивні фрази, будуйте їх у вигляді питання. Наприклад, “Чому мені так добре вдається укладати угоди?”, замість “Я добре справляюсь з укладанням угод”. Справа в тому, що людський мозок біологічно налаштований шукати відповіді на запитання, незважаючи на те, важливе воно чи ні.

3. Кожного дня робіть те, що вас лякає

Якщо ви не впевнені в собі, тоді вгадайте що? Інші теж будуть не впевнені у вас. Не варто переоцінювати інших та недооцінювати себе. Ви кращі, аніж думаєте

Харв Екер
Найкращий спосіб подолати страх — заглянути йому в очі. Якщо ви кожного дня робитимете щось, що вас лякає, то отримуватимете не лише хороший досвід, а й впевненість в собі. Тож настав час покинути зону комфорту і зустрітись із своїми страхами!

4. Сумнівайтесь в своєму внутрішньому критику

Ви критикували себе протягом багатьох років, але це не спрацювало. Спробуйте похвалити себе, і подивіться, що станеться

Льюіс Хей
Найбільш різкі коментарі стосовно себе ми отримуємо від свого внутрішнього голосу. Якщо вам довелось боротись із низькою впевненістю в собі, це означає, що ваш внутрішній критик гіперактивний.

Однак для того, щоб повірити йому, варто відшукати докази, що цей голос таки правий. Наприклад, якщо ви вважаєте себе невдахою, запитайте себе “Які є докази того, що я справді невдаха?” і “Які докази того, що я не такий?”.

Знаходьте можливості привітати себе, зробити комплімент чи винагородити навіть за щось дуже маленьке і незначне. Як казав Марк Твен: “Людині не може бути комфортно без її власного схвалення”.

5. Скористайтесь принципом Jia Jang “100 днів відмов”

Jia Jang став відомим завдяки своїй ідеї записувати відео, як йому відмовляють інші люди, адже це дуже неприємно. Однак він помітив, що, незважаючи на велику кількість відмов від людей, все ж таки більшість готові були його вислухати, допомогти і т.д.

Справа в тому, що не потрібно здаватись лиш через те, що все пішло не так, як вам захотілось. Просто потрібно подолати свій страх і рухатись далі.

6. Налаштуйтесь на перемогу

Для того, щоб бути впевненим в собі, ми повинні зосередитись на власному успіху, і забути про невдачі та негатив у житті

Денис Вайтлі
Занадто багато людей переймається через свої здібності, тому що вони ставлять перед собою цілі, яких важко досягнути. Тому почніть із невеликої та легкої мети.

Після того, як за спиною буде цілий список успішних справ, і він змушуватиме вас почуватись добре, можна перейти до складніших цілей.
Замість того, щоб фокусуватись на списку справ, які потрібно зробити, зверніть увагу на список зробленого. Таким чином, ви зміцните віру в себе та будете впевнені у своїх навичках.

7. Допомагайте іншим людям

Допомагаючи іншим, ми відчуваємо вдячність за те, що є у власному житті. А ще робити добро іншим приносить велике задоволення.

Замість того, щоб зосереджувати увагу на власній слабкості, станьте волонтерами чи наставниками, допомагайте іншим, навчайте, і ви побачите, як росте ваша впевненість в собі.

8. Турбуйтесь про себе

Впевненість в собі залежить від хорошого фізичного, емоційного та соціального здоров’я. Важко почуватись добре, якщо ви ненавидите свою зовнішність чи постійно мляві.

Знайдіть час на вправи, їжу і сон. Окрім цього, одягайтесь так, як вам того хочеться. Піклуючись про себе, задовольняючи власні потреби, ви почуватиметесь впевненими.

9. Створіть власні кордони

Ніколи не лякайтесь тиші. Ніколи не дозволяйте зробити себе жертвою. Не приймайте чужих визначень стосовно вашого життя; творіть їх самостійно

Харві Фаєрстін
Вчіться казати “Ні”. Вчіть інших поважати ваші особисті кордони. Якщо потрібно, запишіться на курси як стати більш наполегливим. Чим більше контролю ви маєте над своїм життям, тим більшою буде ваша впевненість.

10. Пам’ятайте про принцип рівності

Прагнення бути кимось іншим — це руйнування людини, якою ви є

Мерілін Монро
Люди з низькою впевненістю в собі сприймають інших кращими за себе. Замість того, щоб жити із такою думкою, сприймайте себе як рівню іншим. Адже вони нічим не кращі, ніж ви.

Переглядів: 471 | Додав: vikanakon | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar