Головна » 2016 » Серпень » 18 » Про те, як кава стала солодкою
23:16
Про те, як кава стала солодкою

Кава у Львові - Звісно, не міг наш земляк, добре відомий усім львів’янам Юрій Кульчицький, не описати свій похід через турецький табір у власній книзі. І читали його книгу у Відні з великим зацікавленням… 

А коли Кульчицький відкрив у Відні кав’ярню, кожен, хто прочитав його книгу, йшов, ні – просто біг, до неї, щоб побачити героя. Але ж так собі сидіти і на героя дивитись не личило, тому гості купували каву. Як вже вони кривилися, випльовували ту каву, хоч задля годиться пили, та від тої гіркоти їм сльози з очей текли!

І врешті-решт господар кав’ярні пожалів відвідувачів: почав додавати в каву цукор. Тепер ніхто не кривився, всі пили каву із задоволенням. До речі, сьогодні народна мудрість непомильно стверджує: «Цукор зробить каву несмачною, якщо забудеш його туди покласти».

Отож, рецепт додавання цукру в каву перехопила у Кульчицького вся Європа, і ще й до сьогодні готує каву саме з ним. Шкода тільки, що забули назвати її «кава по-кульчицькому». Прогалина…

 

PS: Щороку у кінці вересня на львів’ян та на гостей міста очікує неординарна подія – Свято Кави. Численні дегустації, що відбуваються у різноманітних львівських кав’ярнях та й у самому серці міста, на Площі Ринок, без сумніву, дозволять нам збагатити свої пізнання про каву та про рецепти її виготовлення. Не пропустіть!

Переглядів: 424 | Додав: vikanakon | Теги: кава | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar