Головна » 2016 » Липень » 12 » Самотність, як стиль життя
12:20
Самотність, як стиль життя

У кожного з нас напевно є подруга,чи друг, які ще з дитинства, чи від коли ви знайомі - самотні. Досить часто, ми настільки, до цього звикаємо, що навіть не можемо уявити їх з кимось.

Кажуть, що самотність починається з дитинства, На це впливає багато факторів : неприйняття дитини ровесниками, не налагоджені стосунки в сім'ї, відсутність емоційного контакту, між членами сім'ї, неблагополучна сім'я., часте приниження, дорікання дитині за різні зріб'язки.

На мою думку, одне що заважає жінці створити сім'ю негативні думки, які супроводжуються страхами. Наприклад, найчастіше це стосується успішних жінок. Коли вони на першині слави своєї кар'єри, (а це як ми знаємо коло 30 років) вони переважно навіть не думають про заміжжя. 

По- перше, вони самі себе забезпечують, а отже, звикли жити, коли і як захочуть. Більшість з них не буде слухати вказівки чоловіка, "туди не ходи", "те не купляй".

По - друге, зв'язати своє життя з коханим чоловіком - означає, що незабаром він захоче нащадків, те чого бізнес - леді на піку слави, точно аж ніяк не захочуть.

Це один тип жінок, які обирають самотність. А є й інші, думки яких спрямовані на те, що партнер їх розлюбить, покине. Все це руйнує жіночу психіку, заважає насолоджуватись життям, 

Деякі представниці жіночої статті вважають -  самотність, як спосіб життя. Для них це як щось дуже цінне. І цю цінність необхідно берегти і нікому не віддавати.

Чому жінка самотня? Думка психологів

Все частіше жінки відкладають одруження, просто тому що вони стали самодостатніми. У них зникла необхідність рано виходити заміж, яка ще існувала порівняно недавно. Зараз жінка без особливих проблем може зробити блискучу кар'єру, домогтися стійкого матеріального становища і повністю покладатися на себе. У неї просто немає необхідності моральної та матеріальної підтримки з боку чоловіка. Успішна жінка оточена повагою і увагою з боку багатьох чоловіків, навіщо ж їй втрачати цього, виходячи заміж.

Іншим фактором, що набагато неприємніше, стає невдалий досвід. Шлюб, який розпався з вини чоловіка, викликає у жінки стійке переконання, що краще вона залишиться одна, знову почне відчувати насильство, терпіти зради і страждати від алкоголізму чоловіка. Молоді дівчата можуть побоюватися вступати в шлюб, так як перед очима бачили подібні відносини між мамою і батьком. Їм досить важко повірити чоловікам, так як у них є тільки спогади про погані представників цієї половини людства. Тому думки про заміжжя плавно відходять на задній план або зовсім зникають з їх життєвих пріоритетів.

 

Іноді перешкодою на шляху до створення сім'ї стає любов до чоловіка, який зайнятий і не може бути поруч з люблячою його жінкою. Така любов призводить до того, що всі інші кандидати на її руку і серце просто не розглядаються.

Завищені вимоги до майбутнього чоловіка або гонитва за ідеалом теж грають злий жарт, прирікаючи представницю прекрасної статі на самотність. Ті молоді люди, які б хотіли побудувати з нею стосунки, залишаються покинутими або просто непоміченими, не дотягуючи до її ідеалу.

Останньою причиною, на думку психологів, є банальна відсутність бажання виходити заміж, яке викликане неготовністю зробити такий відповідальний крок. Не тільки чоловіки можуть не бажати одружитися, тому що хочуть отримувати увагу від багатьох жінок, але і жінки. Такі жінки хочуть відчувати себе привабливими, вільними, викликають захоплення у чоловіків, і завойовуючи їх серця. Їм більше подобається увага з боку сильної статі, ніж сімейне вогнище з його обов'язками.

Уривок з www.inmoment.com.ua 

Якщо, ви цілком задоволені своїм станом самотності, не варто від нього відмовлятись під вливом родичів та друзів. Ви повинні зробити так, щоб вам у вашому житті було комфортно. Подобається Вам життя без партнера, ток живіт і радійте життю, коли прийде час "будувати сім'ю" ви це відчуєте.

Переглядів: 517 | Додав: vikanakon | Теги: жінка жіноча самотність | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar